Thursday, 29 December 2011

Inilah Cinta


Lagu ini mengingatkan saat mula-mula nak bercinta dulu
hahhahaha
maluuuuuuu tapi mahuuu....
hahahha,,,choi!!



Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta

Oh incik cinta, teringat pula masa mula-mula awak nak tackle sy dulu,,nak tegelak pon ada kalau ingat....apapon.....jawapan sy adalah ILYT..dan tak kan berubah......

Panggilan Di Pagi Hari

salam 1 malaysia
ohhh,,,,aku nak update pasal pagi tadi aku dapat satu panggilan...lebih kurang pukul 10 lebeh la macam tu. aku masih di ulit mimpi lgi, dan dan henpon aku yg dah uzur sangat tu menjerit-jerit.....

heh sape lak tepon pepagi lagi,,,nak kate abg askar,,rasanya dia tengah rebus otak kat padang kawad....

dalam mamai aku pon tengok numb kan skrin henpon...sah no aku tak kenal.....jadi apa??...aku yg tengah mamai..terus bangun terpacak atas katil......apakah penyelia aku yg tepon,,sebab numb tu depan dia 89...sah numb pejabat fakulti...atau mana-mana pejabat di UPM....

mampuih la aku macam ni,,,,lau aku angkat mesti penyelia  aku akan bagi ayat macam ni

cik penyelia budiman : heh najla!!,,,,mana fyp awak!!,,kenapa tak hantar lagi??,,awak nak buat pekasam??ke buat bungkus nasik lemak?...letak kat rumah bagi adik baca?...eh awak ingat saya ni tak hadooo kerje ke,,,paham la, dah patut hantar tu hantar la!!!!....
me : bukan dr.....arituu,,saya p bilik dr,,,dr tak de,,,lepeh tuu,,sy tengok dr macam kalutt semacam,,st tak mau la ganggu dr,,suh baca tesis sy....sy risau kot dr kena serangan jantung baca tesis sy ni,,,,jadi sy fikir baik la bagi masa dr tengah sehat..heh.....

dalam aku mengalamun panjang tuh,,tetiba henpon aku dah berenti menjerit,,,maknanya,,,aku la yg kena tepon balik numb tuh~~

aku tepon sumula,,numb bz~heh.....pulakk,,,

oh aku baru terinagt bahawasanya semalam aku ada bagi no tepon kat abg perpustakaan pasal,,aku ada masalah dengan akaun library aku,,n dia mmg nak cakap,,akan tepon aku pagi ni,,untuk beritahu perkembangan terbaruu~~~

choiii!! dak najla ni!!

zzzzzz

siapkan la tesis kau najla!!!!~~

Wednesday, 28 December 2011

Romantika At Mamak

di suatu pagi yang damai, di temani unggas-unggas. aku melangkah turun dari blok aku yang sekali pandang tak ubah macam rumah flat pekerja Indonesia. jalan cepat skit najla, jangan nak macam princes sangat!!

huh, saga putih menanti, dan aku jengah betul-betul pemandunya, ye sangat dikenali,maka tanpa di pelawa aku masuk dalam kerete. sila jengah dulu sebelum melompat masuk, tak nak pisang berbuah dua kali dimana aku pernah tersalah masuk kereta orang, lalu terpaksa aku memberi salam dan keluar balik dari kereta itu, dan berlalu menuju je kereta sebenar dan kejadian itu di perhatikan pemuda, padahnya gadis hanya menjadi bahan yang enak untuk di gelakkan sepanjang hari,,,,,

jadi berhati-hati!....

pemuda : kita nak makan mana arini
gadis : dont knnow
pemuda : hurmmm....oklah macam biasa la, abg buat keputusan nak makan mana
gadis : (senyum kambing)

lalu kereta putih meluncur di jalan raya...atas permintaan gadis tak pakai shawl tapi pakai tudung bawal, sebab pemuda kata, gadis hudus pakai shawl,,muka bulat macam telur, lagi ayu pakai tudung bawal, jadi,,hanya menurut perintah.

dan ku rasakan diriku ayu,,,auuu!!

kereta berenti di depan kedai mamak. 

aku bermonolog dalam hati 
(mamak lagi)

dengan bersahaja kami duduk di meja yg atasnya ada kipas...

mapley  : makan apa?
pemuda : roti kosong 2
mapley : melihat ke arah aku,,,,,
gadis : erkk,,,,roti kosong 2 jugakk....(hakikatnya aku sangat lapa waktu itu)
mapley :air?
gadis dan pemuda : serentak menyebut "teh tarik"
mapley : baguss haaa,,makan sama,,minum samaaa

ape-ape jelahhhh

dan lepas hidangan sampai gadis dan pemuda makan sambil berborak2,,,,oh,, roti kosong sangat liat,,,,rasa macam makan pemadam~~

dan aku suke memerhatikan orang, jadi tengah-tengah makan aku nampak satu family ni datang dan duduk di belakang kami

mapley datang tanpa di panggil ke arah keluarga itu,,,,,

mapley : minum apa?
seorang lelaki menjawab yang aku syak adalah bapaknya
bapaknya : milo O beng
mapley : apaaa?
bapaknya : milo O beng (dengan nada yang lebih kuat)
mapley : oooo,,,milo O beng,,,,ok2

aku tengok pemuda depan aku ni sengih2 kat aku sambil cakap

"kamtoi KERLAMTAM"

Heh???



Tuesday, 27 December 2011

Bosan di Malam Hari

salam.

baru lepas makan nasi lemak. Jadi tengah kenyang. Nak update blog la, kesian aku tengok blog ni.
hurmm, celaru juga, fyp aku masih tak setel-setel. dah berhari-hari aku mengadap benda ni. macam mana nak bagi siap cepat ni. ohh....jiwaku terganggu.

masih bermalas-malasan atas katil,oh najla sila cepat berubah!. masa berlalu tanpa menunggu kau sedetik pon!
motivasi diri sendiri. well tak da apa nak cerita

ok, tadi aku bukak laman sosial FB, aku tengok la pic sorang kawan aku ni, actually bukanlah kawan rapat sebab, aku tak pernah jumpa dia pon, kenal pon dalam FB, dulu dia bercintun dengan classmate aku masa aku form 6. lepastu putus sebab jantan tu lahabau sangat. hahhaha. well aku pon stat kenal-kenal dia dalam FB. Jadi layan punye layan, otak pon lebih kurang je kan.

nak di jadikan cerita minah ni dah bertunang dan tunggu masa nak kawen je, tahniah aku ucapkan. awal-awal dah ucapkan tahniah ni ape hal najla!

aku syak. dia putus dengan pakwe,,salah ex pakwe dia dulu sebab minah ni tak cun macam gelpren baru dia,,tu dia putuskan minah ni. bodo kan jantan ni kekadang. maklumla, masa tuh,,memasing baru masuk U, konon banyak pilihan lain la kan.

berbalik pada minah ni tadi, aku rasa mmg bodo la x dia g putuskan dia, sebab makin lawooo pulak aku tengok sekarang ni, natural beauty gtu,,,takda adobe segala, aku lemas tangok pmpuan adobe muka segala ni, lau dah huduh tu huduh je senah, tak payah menipu orang menipu diri!!,,,miahahah,,ayat kejam. takda la kan, nak di jadikan cerita, manusia ni kadang tak reti bersyukur dah dapat yg bagus nak bagus lagi, last2 sendiri yang gigit jari,padan muka!!

untuk kawan aku ni, copat2 la kawen, mesti kau makin meletop masa kawen kan. kekalkan keaslian wajahmu. aku akan memg folow kau lepas tuh~~haha
okbai

Saturday, 24 December 2011

Kau Sang Pendidik.. Dr NorMaliza Abd Rahim

salam....dan selamat menjamu selere~~heh??ape kena mengena???tak hadoo
minggu ni..maka lengkaplaa pengajian dan titian yg aku jalani dalam menimba ilmu semester ke 5 tahun 3
jadi ape yg aku nak cerita...tentang kursus yang aku ambil, wajib ambil BBM 3408, kesusasteraan dalam multimedia. maka aku diperkenalkan dengan pensyarahnya. Dr Maliza aka Dr Notts!!

banyak susah senang yg aku lalui la untuk kursus ini, setakat lebam mata tak cukup tido itu biasa, keja berkumpulan dan ye kami di latih untuk kerja berpasukan, sorang buat spoil semua kena. sorang buat taik suma kena jawab. jadi kadang2 dalam kursus ni, kite fikir tentang semangat satu kumpulan, bukan senang nak keja dalam kumpulan ni, ye bukan senang, tugasan individu senang nak dibuat tapi yang berkumpulan tak payah cakap la, masing-masing ada komitmen, memandangkan masing2 minor tak sama,jadual pon tak sama,nak cari masa yang semia free memang susah, 

lagi ganas mencatat rekod selama 2 tahun sentengah pengajian aku, keje kumpulan aku tak pernah bergaduh dan bertikam lidah, tapi kali ni yes aku bergaduh, sebab aku ni malas cakap-cakap belakang, dalam kejadian tuh, aku sorang je yang depend untuk mereka-mereka yang tak nak bersuara, ganas juga bunyikny mulut aku mmg lezer~~heh?, tapi, itu adalah satu cara yang baik juga,,sebab lepas meluahkan semua tak da yang disimpan dalam hati. masing-masing ambil ikhtibar. 

tu kawan sepasukan, pensyarahnya pula, Dr Notss,, kerja memang banyak, tiap2 minggu ada je keja dapat, jadi terima jela,,kelas dia lebih banyak kepada praktikal. kuliah agak kurang. macam-macam la yang di ajar,semua berkaitan dengan bidang multimedia. buat video, tangkap gambar, buat majalah, buat calender, adobe, dan blog ni juga adalah salah satu tugasan dia~~haaa,,bocor rasia!!!

Dr notts juga seorang pensyarah yang sangat sempoi, suka sangat style dia,,kadang aku tengok sikit ada macam kakak aku punye style. huhu. lagi satu, dia pon agak lawak, tu pon aku suka, cara dia yang sempoi tu dan cara dia bagi kuliah dalam kelas sangat rileks. tak da la skema. penuh dengan gelak je laa kelas dia. tapi jangan dilupakan, Dr Notts juga seorang yang terliti, satu bab masa. jangan la datang lambat kelas dia, sila patuhi masa,yang kedua, pakaian, dia juga tak suka pelajar nampak selekeh, kalau boleh pakai kasut sepanjang kelas, lagi aku tak tahan dia suh pakai high heel, lagi melaram lagi bagus katenya~~huhu

beliau juga boleh dikatakan lembut dalam tegas,  ya dia tegas, tapi beliau sangat bertoleransi, teringat aku waktu aku tak datang kelas dia, mati matilah aku ingat aku kena tolak markah, tapi lepas jumpa dia dalam bilik, dia mintak aku betulkan dan terangkan kenapa aku tak datang kelas dia dalam blog, huhu~~~


afzan, nik, adam, fateha,






afzan..muka penat, snap masa way video,,berminat??tak payah, tunang orang ni..


nik fazli. pelakon terhebat. poyo juga kekadang


sapa ni,,?pembaca berita RTM. Dr Jessica.


adam,  atas moto, kila awek adam, afzan

coursemate


banyak lagi gambar, tapi tak tau duk kat mana, mesti tertanye kan sape Dr Notts, nak kenal tengok sini


Buat Dr maliza~~terima kasih tak terhingga~~

Friday, 23 December 2011

final Ketrampilan Berbahasa BBM 3411


hasil kerja di saat akhir,...banyak aku spontan je,,tak hadooo skrip....miahahaha!!....tonggang tebalik aku wat pesembahan..dapat la naik 2 markah~~heh??banyak tuh....

2 pmpuan to cozmate aku. yg laki 2 senior aku,,die extand,,,sebab eksiden....huh,,,,dak palapes juga,,tu pasal la kekok je belakon~~miahaahhaha!!

jadi??,,malas cakap banyak,,sangat gedik lah aku yer~~~~

Cakap yang Tak Serupa Bikin

salam!!..hah!!....lama sudah aku tak update blog ni..kelihatan sekor dua cicak berasrama dana di blog yang tidak terurus ni..alasan?...bizehh!!..tido asik tak cukup je,,ade je benda aku nak kena wat...kepada penghuni kampus, study week dah bermula. cuti seminggu. rumet aku pon dah meninggalkan aku lepas subuh tadik. pulang ke kerlantam. jadi? aku sorg2 kat bilik. kenapa tak balik?, aku terlupa fyp aku kena hantar 25 dis..jadi? tak siap lagi. bagus najla~

berbalik kepada topik yg berbunyikk "Cakap Tak Serupa Bikin". aku mmg lemah betul lah kalau bab ni, hurm. setelah perbincangan yg berjuta kali, aku rasa dua belah pihak dah tau ape yg masing-masing patut buat. dah besar panjang gedabak. so tak payah lah wat mistake yg buat aku hangin berlada-lada. perkara yg membuatkan aku hangin adalah

dah cakap, sekian,,sekian..sekian,,,,tetiba cancel...dari zaman aku berhingus lagi aku mmg hot tempered pada benda yg di wawarkan ada pastu takde,,mmg la sesetengah perkara di luar bidang kuasa kita dan kita tak mampu nak memberi sebarang ketetapan. tapi ambil la pengajaran dari keadaan sebelumnya. benda senang je tu nak handle.next time jgn la duk gebang... tu pon tak tau. ?? nak kena ajar jugak??....haaa senah?? sapa nak jawan part ni. 

yang kedua.. aku mmg lemah sangat la,,,kalau aku kena ikut rules org tapi org tak nak ikut rules aku,, tu yg aku berapi. orang mmg akan nampak macam aku yg dominan, tapi tak pon. apa yang boleh buat, apa yang tak boleh buat dah di beritahu awal-awal, dan aku terima sebagai suatu perkara baik, perkara baik ni, ada alasan ke kita nak membantah?..asalkan hati rela kan?. jadi tak timbul masalah. jadi dari bahagian aku, aku pon ada rules aku...

itu perkara picisan, 

ini lebih membuatkan beta berang!!

contoh senang, adalah, segala apa benda yg berlaku, sila infom pada aku sediri, tak kira lah buat ape pon, benda salah pon, cakap dengan aku, sebab aku ni bukan kejam sangat, jangan aku tahu sendiri, jangan orang lain gtau dan jangan sampai aku tanye baru nak jawab.

lately. manusia yang bernama manusia, sering melakukan kesalahan-kesalahan yg bersifat buah jambu putik  tapi dah kena gigit.  kesalahan tidak boleh diterima akal samalah dengan buah jambu putik yang belum masak tapi dah kena makan.SANGAT TAK BOLEH DI MAAFKAN,tetapi atas budi biacara hakim, sudah di maafkan dan di maafkan,,dan di maafkan dan dimaafkan,,dan dimaafkan lagi, tapi apakah ertinya maaf kalau tak da ikhtibar yang nak di ambil??..kalau masih membuat kesalahan yang sama dan sama dan sama dan sama dan sama lagi. sila jangan buat aku give up.

u nak i ikut cakap u. dengan ayat yg berbunyi "sy tak buat benda yang sy tak suka awak buat".tapi hakikatnya TERBALIK..macam mana??...lepas ni,,kalau aku tak bincang apa-apa dulu sila jgn pertikaikan apa-apa. nampak benda remeh temeh macam potong kobis. tapi aku ni lain macam sikit. dari perkara akar sampai ke perkara ranting aku akan cakap. dan aku akan terus bercakap, kalau sampai tahap, aku dah tak bercakap pape lagi tu,,,,,,paham-paham sendiri..dia dah bertukar kepada keadaan "lantak kau lah"...dan sila jangan benarkan keadaan "lantak kau lah" ini terjadi. ia sangat berbahaya.jadi silalah jangan buat kesalahan di tahap aiskrim cair. yang memang dah tak boleh nak di jilat lagi,,hirupp aje..(sila abaikan perumpamaan yang tak logik ini). seperti juga nasi yang menjadi bubur, (perumpaan ini aku rasa waras)

sampai ke tahap ni, aku rasa aku dah banyak meninggalkan gaya hidup tak sihat aku yg dulu, kawan lelaki yg lebih dari kawan perempuan.?apakah?. tak komited, selfish, meterialistikdan akhirnya berubah, kepada perubahan yg lebih baik. dan aku juga percaya, manusia yang bernama manusia ini juga telah cuba melakukan tranformasi. tapi....haa ayat ada tapi cikgu aku cakap sangat tak bagus

tapi.....masih ada masalah yang di tahap jambu putik tu laa,,,,aku benci betul,,,,untuk kesalahan yg kali ni,, mmg tah kena angin aku nak update kat blog,,,mb dah penat nak bercakap benda sama dah kot. jadi...ikutt laaa.....malas nak pikiorr...tulis kat sini untuk mengurangkan salah satu tekanan..

sekian ..


Sunday, 11 December 2011

pejam dan celik

pejam celik dah nak abis sat semester ni...hurmm,,,,lama dah rasa tak update blog ni,,tak de cerita la,,,bukan kot,,aku rasa aku yg tak ada mood nak menulis,,,hahah!!..lagipon skrg tengah berjinak2 main code katdesign....tapi hampehh jugakk aku punye blog,,tak cun juggaakk~~hah!!.....hurmm,,so apa aku nak cakap,,,,,,tak da apa~~~
esok2 la aku sambung.....heeeee

laman sastera

http://tamansastera.weebly.com/

tugasan yang entah keberapa,,,,

admin cakap ~~just enjoy the website~~ ok??

Thursday, 24 November 2011

Cik Putih II

hurmm....malam ni,,insyaAllah akan di kuarantin....hehhe,,kesian nye bunyi,,,,jadi lebih kurang 3 hari aku tak ada kat kolej...untuk hujung minggu ni,,,,

takpelaaa,,,zul pon bukan ada,,,,hujung minggu pon duk bilik juga

heheheh,...jadi awal2 pagi lagi aku dah bangun~~mandikan cik putih~~hurm....maklom la,,,haiwan perliharaan warna putih kan,,lau tak mandikan,,,,nampak sangat kotor,,,,

so lau aku nak pelihara haiwan,,,tak nak la warna putih...cepat je nampak kotor,,,,

pehall rajin sangat kau najla,,,,,bukan rajin ye,,sebab aku tak ada 3 hari,,so biarlah,,,cik putih selesa dah di mandikan,,,kang tak mandi~~~selebett je nampak~~kawan2 pon tak nak duk sebelah dia~~siannn cik putih~~

minggu depan insyaAllah,,zul boleh lah kot outing~~jadi dapat la,,dia manja2 dengan tuan dia~~hahahakk~~

kat body cik putih pon dah ada stiker...menandakan dia warganegara UPM...kerakyatan tak tetap....2.3 kali juga aku ke  keselamatan nak dapatkan ic si putih ni~~~hahahah...

hurmmm..babai cik putih 4, 3 dayss~~

Wednesday, 23 November 2011

Aku Tak Biasa...;(


dedicate to : Mohamed Zulhilmy Bin Mohamed Zulkifly
;(







Aku tak biasa, bila tiada kau di sisiku

Aku tak biasa, bila ku tak mendengar suaramu
Aku tak biasa, bila tak memeluk dirimu
Aku tak biasa, bila ku tidur tanpa belaianmu
Aku tak biasa, aku tak biasa

Ku cuba untuk terus berlalu
Dari hatimu namun tak bisa
Bayangan itu sering mengganggu
Dari tidurku, ku menangis



hekkkk??,,,,ape ke heyyyy ko najla~~hurmm....
bukan salah aku,,,sila salahkan rumet aku yg pasang THR gegar memalam ni
terganggu emosi ku ini~~~
huh

Escape And Evasion

salam, hurm,,,,zul dah mulakan E&E dia...pukul 4 petang tadi dah kena kuarantin dalam sangkar....(sangkar??kasihannn)..aku...agakla risau, walaupun cuba buat-buat tak  risau dan seperti malas nak fikir..E&E dia akan beroperasi selama lebih kurang 3 hari, dan ini merupakan latihan ketenteraan terakhir untuk dia, 

last dapat call dari dia, pukul 4 ptg lebih kurang tadi, aku tak ingat,,,masa cakap tu,,aku cakap sambil makan keropok, dan lebih bagi tumpuan pada keropok yang aku makan,dari apa yang zul nak borak kan dengan aku,sampai zul cakap.....

"berenti la makan tu,,,cakap ngn abg dulu,nanti abg dah pegi,,nak ,makan la,, banyak pon"

aku malu sekejap,,,,apa punye gf lahh aku ni,,,,haihhh..zul perlukan my support ok najla!!...apa nak jadi kau ni najla!!,,bf lari baru tau!!


tapi walaupun aku macam ni,,,aku sangat risaukan dia!!,,,dan waktu paling best nak melayan perasaan adalah sebelum tido...ya Allah,,,harap semua akan berjalan lancar..bukan dari pihak zul je,,aku juga,,,sebab 3 hari masa zul E&E aku akan dikuarantin di rumah lect untuk aku siapkan tesis aku,,,,,fokus kerja pada penyelidikan dan kerisauan pada zul,,,,aku kat sini,,cuma boleh bagi doa,,supaya, semuanya selamat.

Apa tu E&E...mari lihat penjelasan bakal army officer ni~~



"budi bahasa mintak makanan rumah orang,,yg tu aku risau,,,kot,,makcik2 bekenan kat zul nak buat menantu demi membalas budi ke?....tak ke haruu aku,,,,heh,,,,,ape najla ni,,,,patut kau risau lau zul tak makan!!!"


tak banyak yang zul terangkan kat aku,,tapi yang pasti,,,macam misi melepaskan diri dari tahanan la
kena lari,,,,ada 3 check point, tak silap aku,,yang boleh bawak cuma kompas, lilin,baju yang dipakai,,,macam biasa baju loreng,spender tak pakai kot,,pakai tight,,nasib bagi pakai baju,,lau kena lepaskan pakai tight saja...lagi senak,,calar balar badan balik kem,,,

yang aku tak leyh tahan,,anggaran perjalanan dia,, adalah 90km!!! berjalan kaki!!!.....lebih kurang la~~plus minus,,,,

lagi laaa aku hampir nak pengsan jap masa zul gtau,,,tapi dia boleh je gelak  dengar aku tekejut berukk....n boleh lagi cakap,,,"malasnya nak pegi,,,(dalam nada baru bangun tido)..."....ape yg aku respect kat army ni,,,moral dierang memang mantap,,mental jarang nak koyak, kalau koyak pon buat2 tak koyak la kan.huhu..oh my heroo!!,,,

agi idup agi ngelabann ahhh!!!,,,,eh pehal aku semangat kanang pulak ni???,,,choi!!!....terover disituu,,teeeeett

3 hari ni aku rasa berdebar la pulakk,,,,sebelum ni pernah je zul masuk hutan,,tapi kali ni,,ada sedikit debaran di situ,,,dan aku harap semua berjalan lancar,,takde perkara tak diingini berlaku,,insyaAllah,,,

kesian jugak kat zul,,semalam nak manja2 n borak dengan aku,,aku pulak sibuk dengan asigmnet yang nak dihantar pagi tadi,,tekilan juga,,,,,yang mampu hanya mengiringinya dengan doa~~niat betul insyaAllah, semua berjalan lancar,,hope so~~

Monday, 21 November 2011

Tak Ada Tajuk

lately aku tersangat sibukk,,
takda masa nak fikir pasal Zul
hahhaha,,,
soryyy
tapi sempat juga gaduh-gaduh manja

malas dah nak fikir pasal life dia yang sibuk itu
kasihan juga dia dapat gf yang langsung tak reti berdikari
garang juga seperti singa
manja mengalahkan seekor arnab
tak boleh kena marah
ye,,akulah manusia tu,,,,,sekali zul marah aku,,8 kali aku marah die balik
hahhaak,takda la,,,,tak suke kena marah,,,
jadi jangan tinggi suara dengan aku,,
sekali pon
ingt tu zulhilmy

doa dia cepat balik,,,
habiskan training yang pelik dan jelik itu
kembali seperti manusia normal
hurmm
rindu awak,,,
hahahak,,,,
jangan nak mengada sangat la najla
hurmm....



my hero~~hurmmmmmm
^^........IMU~~

Tugasan 3..."VID SERAM"

yang ni,,,memang aku lepak la,,,,2 kali jugak buat,,,mula2 mmg seram abis,,,,
wat kat tempat "panas"
nasib vid mula2 tak jasi sebab gelap sangat,,,
so wat lagi sekali,,,haiyooo...ape pon hayati vid ini.....

 ada ke patut aku yg jadi pelakon yg kene "tutttttt""...
tapi takpe,,demi kawan2,,sanggup bekorban juaaa
janji dapat A paper ni!!,,,,
owyehahhh!!!




selamat malam!!!!!!!
lalalalalal

Vid yang Direject!!

ni vid yang mula2 kami hantar untuk tugasan vid clip~~~
macam begok je aku rasa masa wat menatang ni,,,,,
aku kelihatn over acting yang teramat sangat~~
tah~~,,,,patut part yg agak terover buleyh di cut~~tapi,,,,,layanje laaa
aku tengok tak ok,,kawan2 aku tengok ok,,sooooo
terpaksa la aku tahan malu yang maha hebat untuk vid yg telah mejatuhkan populariti aku sebagai artis syok sendiri

dulik mak la senah!!,,,janji,,mak wat keje mak!!,,siap apda masanya!!
vid kena wat lagi sekali,sebab kawan-kawan yang lain tak kelihatan dalam vid...
ahhh~~.....bagus juga,,,buat bende ni,,,,
tau sebab ape,,,,
dah rasa cam bangang dalm vid pon
kat luar,,,,wat muka rilek2 macam takde perasaan sudahhh!!!



oh,,najla,,,,rosakkk,,,rosakkkk,,rosakkk lagu ni kau buattt!!!!!!!!
ok bai

Tugasan !!! "cinta muka buku"




SILA TAHAN GELAK SEBAB INTRO LAGU INI DILAKUKAN OLEH GADIS YANG TAK BERAPA ADA KOMERSIL.....

kerja kumpulan....
dah selesai
masih ada lagi 2 vid kena selesaikan ya

kau yang bernama "T.E.S.I.S"

nak baca,,,baca 
dah baca...g main jauh2...haha

ermmm....aku ni kan,,rasa lah kan,,diri aku ni kan,,,seperti dah tak normal la sekarang ni.....hurmm....
tah ye,,,,,keje mmg banyak sangat la sem ni..aku rasa nak berak nak kentut pon tak sempat....update blog sempat pulakkk!!....tiap2 hari masuk kelas mesti dapat keje baru,,yes,,,,suke!!...takde la,,,,

aku lagi jadi hampir sewel bila,,,aku dapat berita penyelia tesis aku nak g oversea, bulan 12 ni....yeahh..dan dia juga bagi aku berita gembira,,

 Dr  : kalau boleh hantar tesis sebelum 25 dis ni
 Me : sampai bab berapa Dr
 Dr  : sebijik tesis,,
 Me : buat muka gembira dalam dunia,,,,sambil rasa nak peluk my lect kat situ juga!!!!

apakah??....

heh....

diam sekejap aku sambil tekebil-kebil merenung jendela bilik lect aku....

habis......


tesis aku,,,,baru 20%...puas juga aku menjelajah ke serata pelusuk Library yang wujud,,,mana je tak pegi,,,,DBP, UKM, dan UM juga,.UPSI..semualah!!!...(bukan jejak kaki la,,,geledah tesis u lain kat library u aku jek)

nak siapkan sebaris ayat pon aku rasa 3, 4 kali aku kena rujuk buku lain....macam ni,,macam mana aku nak siapkan tesis aku sebelum 25 dis!!!!....

oh....batinku menderita~~

hek elehh,,padahal,,sempat lagi berdating...bz2 pon...poraahhhh najla!!

tapi ape pon~~yeahh!!,,,,aku berazam untuk menghantar tesis siap berjilid aku tuh,,sebelum 25 dis ni!!!.....muntah hijau lah kau najla!!.....tak tau pada tahap ape kualiti tesis aku,,,masa ni la aku rasa,,nak drop semua subjek,,,,nak buat tesis je,,,,,boleyh mcam tuh???

konfem aku orang pertama extand semata2 sebab tesis,,ek eleyhhh kau najla!!,,,,oramg buat PHD rilekk je,,leyh makan kuaci ari2,,,ko takat wat tesis Bachelor nak gelabah sangat pehal kau~~~~kuang3......

hurmm.....semangat,,semangat!!.,,,mana semangat aku neyh!!!




nampak tak muka sedeyh aku ni,,nampak ke tak??....dah macam ayam berakk kapur pon ade neyh~~hurmm....ok bai

Monday, 14 November 2011

terimalah II

OK!!...yang kedua,,,,harap beliau berpuas hati dengan percubaan kedua dan diharap tiada percubaan ke tiga~~owyeahh!!...

mari lah,,,,



marilahhh


marilahh muntah tengok gambar ini
sila.....sila,,,,,






siapa la ni,,,,anak siapa la ni~~alahai kesiann
macam kanak-kanak terencat lah hai...
tolong-tolong....sedekah makanan ke duit seribu dua ribu ringgt ke kat budak ni
sedekah emas sekodi ke.
kasihan....haizz...

Silent its Better

dear Zulhilmy.....I wish you.....yaa,,,i wish,,,you always be with me....
menghitung hari,,,yahhh i did it!!!

hurmm..
yess!!...silent its better than talk to much...
if you talk to much..do them hear you?
yes them hear you,if want something from you...
give and take maybe??
where sincerely are?.....
single its better than you have many friend but only for they used.
if you want to be?
me??,,ofcouse not!!!
go to hell!!.....hahakkzz....sound crazy...
just the way you are...simlpe its was me...
no need "actor or actres" behind me..
im strong just where I stand
yes....this place.....hurmmmm.....
what the problem is??nothing i guess
The problem its

"bahasa inggeris aku tunggang langgang....yahhh...this the problem....."
tataaa!!



Her eyes, her eyes
make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
falls perfectly without her trying
She's so beautiful
And I tell her everyday (yeahh)

I know, I know
When I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so
Sad to think that she don't see what I see
But everytime she asks me "Do I look okay?"
I say

[Chorus:]
When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for a while
'Cause girl you're amazing
Just the way you are

[Verse 2]
Her lips, her lips
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful
And I tell her everyday

Oh you know, you know, you know
I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for
Then just stay the same
So don't even bother asking if you look okay
'Cause you know I'll say

[Chorus:]
When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for a while
'Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

[Chorus:]
When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are


mood : dremming zulhilmy sing this song for me~~~pity...pity...pity najla
erkkk??....

Saturday, 12 November 2011

HZ

rindu Harits Zafran!!!!!.....ok sangat rindu dia..
baru aku perasan aku tak banyak gambar dia dalam lappy ni
mesti dah petah dia bercakap sekarang ni...atau makin nakal,,,lama tak jumpa dah
cuti sem la baru dapat jumpa, mak cakap dia makin nakal..tak telayan
tak peduli!!,,,nak gigit juga pipi dia yang gebu itu!!..kakak pon lama juga tak jumpa
lama tak gosip girl with kakak...hurmmmm

HZ with Mom

mengeluh di petang hari,

since friday dah tertanya-tanya..samada zul akan join tak training final CW atau tak,,,aritu pra CW dah join
harap sangatlah kan kali ni navy yang pergi,so zul tak la bz sangat. cuma buat fizikal traning je dalam kem.
lagipon tak da fungsi pon kadet airforce pergi kan.join sebagai pemantap latihan sahaja....aka kuli darat. aku pon pelik la,dah sah-sah la segala ilmu darat tu tak kan diguna masa kerja sebab zul air force,kenapa la kan,nak dera jiwa raga kadet ni kan...

tak paham la dengan pengurusan mereka ni,...6 bulan training lepas bergraduat totally ilmu darat!!!....%^&%^&..cam nak hangin juga lak aku nikan,...ape hal aku yang emo sangat  ni,,bukan aku pon yang g perang....choii!!.

ok ni darat punya,,,apa la yang tak habis-habis lagi kan dengan darat...hate darat damn much. so semalam dapat berita,,,,yeahhh,,semua kadet airforce akan pergi Final CW....2 minggu ok!!....terputus hubungan dengan dunia luar....berkampung lah kadet darat dengan airforce kat bentong tuh,,,so aku lah yang tekanan ni....macam aku lak yang pegi kan....sebab zul akan sibuk kat sana.ye sangat sibuk!!.

navy jugak yang sedap kan,,,dahla latihan pon dihantar ke lumut,,,terlepas la dari kesengsaraan kat kem...hurmm...tak pe la,,,katenye ni last masuk hutan,n ada last E&E,,,,,,tolongla cepat-cepat tauliahhhh!!!....wahai incik zulhilmy...boleh says gud bai kat darat!!!........aku pon tak tekanan sangat. tapi entah-entah dah masuk unit pon lagi sibuk~~masak la macam ni!!,,,tukar la,,,,nak becinta dengan civilian je la,,,,,,,teeetttt,,,tak nak tak nak,,,,celupar kau najla!!!...

hurm...semoga cepat balik....selamat dan selamat...




Johor Mari!!

haizzzz.....arini masih mendung,,,hujan agaknya jap lagi,,,
tapi kan kan kan,,arini nak cerita tentang makhluk-makhluk ini
ok,,ni kawan-kawan yang agak serupa otaknya ngn aku
masa aku keje cuti sem....rindu mereka,,,balik johor selalu tak sempat jumpa
masing-masing ada komitmen kan??
hurmmm.,,bila boleh jumpa kan sayang-sayang semua
T_T


yang pertama!!


yang ni nama dia HERMA ZAKIAH JAMES
aku panggil die ema....kadang juga wartawan
sebab die nak jadi wartawan dulu,,,p cita-cita terkubur,,,,,,
sabahan mari,,,,keturunan,,tak pasti,,,,
single maybe....hahhahakkk,,,,maybe juga tidak,,,
masa mula-mula dulu aku keje,,tak tegur die sangat,,
ingtkan die sombong
p dah kenal,,,,mmg best budak ni,,,hohohoho
,
comel kan die,,,aku admire rambut die,,
,sangat cantikk,,,,,tak g salon pon
p ade rambut panjang yang cantik,,,Love it,,,,
umur die,,,23 tahun ni,,,,

ape yang best,,,minah ni memang lawak,,,,
kaki melawak lampi
aku la mangsa die,,,,masa keje,,,
selalu juga makan roti canai,,,,sama-sama
karoke,,,suara dia mmg sangat sedap,,
macam artis juga,,,
teringat aku masa karoke ngn ema,,dia nyanyi lagu matahariku 
vokal mantap habis,,,,

..die keje air asia....
maybe lepas ni tukar cita-cita jadi pilot pula,,,
huhu....rindu die,,kadang masa keje,,
banyak juga share-share masalah kat die
pendengar yang baik budak ni,,p kadang-kadang tenuk juga
selalu di permainkan,,,haihh!!!

"semoga sucsess dalam hidup my darla,,,,,"
^^


next!! 

yang ni ANA CAMELIA
cantik kan nama dia,,,macam orangnya juga,,
anak jati johor
juga aku kenal masa keje part time,,,
aku panggil die LIA
umur die 19 tak silap,,,,huhu,,,
adik yang sangat comel....
belajar lagi kan sunway college..
dia amik dip in Bisnes Admin tak silap
tak pasti yang ni,,,,,huhuuhu....

dia wat part time keje sambil belajar 
pagi g kelas,,,malam keje,,,,sangat gigih kan??
tu yg tabik kat die,....
manja juga budak ni,,,,tapi garang juga 

lau dia masuk keje awal biasa akan ajak gosip girl dulu
ngn si comel ni,,,huhhu,,,like like like,,,
nak ckap pape pon cakap je,,
die juga pendengar yang baikkk
suke peluk dak ni,,,huhuh,,

"belajar rajin-rajin ye sayang,,,,"

next!!


yang ni nama dia ANA MUSTIKA
kakak Ana Camelia
sama kan muka dierang....
huhuhu....manja juga budak ni
umur die 20 tak silap,,,
juga belajar kat sunway college...
sama macam adik die,,,,gigih kan mereka
aku panggil dia ana..masih single,maybe la~~
anak sulung tak silap aku
huhuhu.....tapi die agak nampak strong girl
maybe sebab budak sukan,...atlet la awak ana!!!...

ni pon manja tapi keras juga kadang-kadang
selalu juga lepak ngn ana ni,,,,
suke sangat menjerit dalam tesco if nampak aku
geram juga,,,,tapi takpe,,,huhuhu.....

"Semoga cepat2 abis dip dan sambung degree ye!!!"


gambar-gambar aku cilok kat FB dierang,,hahahakkkkk jgn marah ye my sweety semua hahhakk!!!
MISZZ u all~~~haihhh~~
 .

Friday, 11 November 2011

Terapi!!

salam....mari menaip lagi
ok,,,tengok tajuk entry tuh,,,
terapi....biasa kan kalau kite stress2 ke,,,,marah2 ke bengang2 ke
mesti perlukan sedikit terapi untuk hilangkan bende2 yang semakkan otak

agaknya kan,,,ape korang buat yekk?
huhu,,meh meh share

kalau aku la kan,,,,bende yang dapat hilangkan ketensyenan aku adalah

1) jalan2 cari makan ataupon shoping,,yang ni aku suke,,lau shoping,,,lupa dah aku kat masalah,,,riang gembira je,,hahaha..lagi lau poket tebal kann,,,,huhu

2) menulis pon terapi juga,,,,macam sekarng ni la,,aku tengah menulis,,,,(nampak sangat tengah stress kan!!)..
3) ni paling mujarab,,,sentuhkan la dahi kat tikar sejadah tu,,banyak2 kan zikir,,,ke,,,ape ke,,muhasabah diri kepada pencipta,,,,akan rasa ringan sikit otak

4)marah sepuas hati,,,,lepaskan semua,,,lepas tu,,legaaaa...hahhaahk!!...jgn la marah sampai ko g jahanamkan harta awam pulak yeee

5)menagis pon ok jugak,,kadang kalau stress sangat,,jgan malu2 nak lepaskan yer,,,,tapi strong girl never cry~~hahahahkk!!....

6)tengok la ceita ataupon layan lagu,,tengok cter tu,,tengok la cter kelakar,,,,jgn tengok cter yang banyak konflik,,makin stress otak ko nanti senahh!!!...lagu pulakk jgn la layan lagu mendayu2 sangat,,layan yang fast,,,tak pon,,,dengan zikir pon ok~~huhu

7)kalau masalah tu di peringkat antarabangsa,,cepat2 la selesaikan,,,makin simpan kang makin parah pulakk

ok ni la bende yang aku buat lau aku tetekan yang teramat,,

ok sekarang aku nak g shoping,,siapa nak teman neyh??hurmmm,,thinking~~~

Only Picture

terjumpa gambar ni masa blogging
nice pic
kredit tu terfaktab.blogsport
hurmmmm
seni itu indah
^^

haikkkk!!!!








apakah ertinya entry ini....??
hurmmmm
sah kau tengah bosan najla!!!
kawan-kawan suma g finishing school
aku??..sem depan laaaa
mari makan roti di pagi hari
selamat beroti!!

Percubaan Paparazi....

tit tit tit
berita nasional
ehhh...ape kau ni najla~~

salah-salah.......nak cerita percubaan paparazi
siri satu....bukan mamarazi ke??
mana-manalah senah!!

beberapa hari lepas...fakulti aku dengan jayanya
mengadakan seminar lingustik antarabangsa
di fakulti kejuruteraan...UPM
oh..Pengarah DBP juga ada yerr.....
kacak juga beliau....maka!!....marilah menjadi paparazi,,,ke mamarazi??

gambar ni diambil pada hari rabu 9.11.2011

sila perhatikan objek berdiri dibelakang kami,,,(alamak,,,ayat macam dalam rancangan sikers lak)

hey nik!!..ko tengok ape lagi,,balikkk!!!!....(nik masih tak berputus asa..huhu)

aku suka gambar ni,,,sangat paparazi!!!....miahahaha!!

dari kiri,,,,syidah.abe ta...eh salah rozita....dan juga Nik Fazli
berdiri??,,,,Dr notts~~


mari tengok gambar hiasan pula,

dari kiri : Nik Fazli. hajah, abe ta. juga syidah..
aku??org yg amik gambar..hahahak..
jeles ni hajah peluk nikk!!!huwaaaaa,,nak juga,,,,
MTSR dalam kenangan..huuhu

1
taraaaa!!...yg tepi tu saye lerrr....lalalala


paparazi part 2 akan menyusul....di entry seterusnya...!!!


Thursday, 10 November 2011

Kenapa Tak Datang Kelas Tutorial!!!!

kenapa tak datang kelas tutorial najla
kenapa!!
kenapa!!!
dan kenapa!!!
ke kau mmg malas dan sengaja!!

ok..mmg ada tak datang kelas
kelas minggu berapa tak ingat tapi ada la sekali
sebenarnya memang tak sihat

bukan la tak sehat macam tak leyh bangun masa kena gastrik
tapi masa tu demamla...sebab cuaca sangat tak menentu
badan aku ni kalah sikit dengan cuaca
ni semalam bepanas kat fakulti kejuruteraan pon
dah terasa behangnya nye,,
sampai arini panas,,huhu
banyak minum air la najla!!!

pada hari kejadian hari selasa
kelas tutorial dikendalikan
oleh kakak yang sangat baik 
suke die~~~huhu..lesbian ke kau ni najla!!
takla,,tapi kakak tu sangat membantu~~

ok...pagi tu dah rasa badan taksedap..
tapi aku gagahkan jugak la bangun dan pegi kelas
aku datang agak awal.dengan hajat dan mengulangkaji
lepak kat latar siswa,,panas nya tak tekata
ok badan dah mula tak sedap..selsema juga
habis stok tisu aku,,,euuuuuu~~~
yarkssss!!

tapi aku masuk juga kelas..masuk dalam aircond dah mula aku rasa tak tahan sangat
nak tunggu kelas tu abis,,seksa la sangat
berpinar-pinar je aku tengok lect kat depan
lepas abis kelas tuh....aku g rehat kat surau jap
ok,,kepanasan badan dah melampau,,,,
masa tu rasa nak berendam je dalam air dalam besen

kelas Dr zariat pulak lepas tu,,,aku rasa masih dapat tahan
ok,,masuk juga,,,part ni,,,kepala dah mula pening ,,
decide nakmintak excuse keluar awal g PKU je,,,
tapi kenangkan masa tu dah pukul 4,mesti PKU dah tutup
bertahan je dalam kelas sastera islam

lepas tu pukul 5 kelas tutorial
ohhh....seharian kelas tiba di kemuncak
aku dah tak dapat bertahan
i need rest,,sebelum aku akan menyusahkan org sekeliling aku
aku decide nak balik bilik,,,,sebab sangat tak tahan...
kena juga makan ubat
aku infom pada nik suruh cakap kat kak yati
aku tak sehat.....tapi terlupa pulak aku nak gtau rumet aku
yg sekelas juga dengan aku...pasal keadaan aku
nyanyukkk je kau ni najla
belum tua lagi!!
eh,,,tua dah kot aku ni...
haizz

masa kat latar siswa
aku dengan nik la,,n die pon tengok aku dah mula mengeluarkan
simptom akan demam~~~
huhuhuh...

MC?...mmg takde MC la,,
sebab tak g PKU pada waktu itu,,
kasihannnn..
aku cuma makan ubat aku yg dah sedia
ada berkodi-kodi dalam lemari tu

jadi,,,,nama aku telah la naik
dengan glemernya ni atas layar masa kelas
Dr...ohh!!,...sangat takut ni......

ok lepas ni,,,dah melepek pon,,
asal boleh jalan masuk je kelas najla!!
manja sungguh kau ni najla
ape nak jadikkk!!!
ok bai.

Wednesday, 9 November 2011

Rindu Mereka

hurmmmm....raya haji dah berlalu,,..tapi rindu lahh kat mereka-mereka ni,,,
macam nak beli tiket balik johor hari ni juga!!
marilah tengok gambar tak seberapa.

ehhhh,,,ape ni,,,ni muka haku~~nextt!!!


Atok!!..hurmmm,,,T_T

my mum,rindu juga!!,,sila abaikan croks itu,,,tu abg sy punye,kehkehkeh....

kami yg kurus,,,,hahak,,,abg yang kecik tapi garang,,,huhu


tenet lambat...gambar mereka yg dirindui masuk kat siri 2 pula lahh..
dah mengantuk
marilah beradu
zzzzzzz

Tuesday, 8 November 2011

Dating dengan Dr cantik

ok..tadi dah pegi pusat kesihatan universiti
dah...Alhamdulillah. bukan masalah kronik dengan usus aku
yang dah sedia ada bermasalah ni
tapi, masih ada kaitan dengan usus juga
maybe, buasir,,

Pagi2 lagi zul dah datang UPM 
nak anta cik Putih
Amik aku n g PKU
kesian dia,,baru balik dari kerlantam
penat2 kena temankan aku lak
Tq my incik tembamm
        aku requst Dr pmpuan.....

Dr : apa masalah
me: semalam buang air besar n tengok ada darah n sakit perut dari hari tu tak elok
Dr : Fresh atau hitam
me : darah freshh
Dr : Kalau fresh tu bukan masalah usus di kawasan atas usus. tapi di kawasan bawah.
.yang sakit kat perut maybe perut awak luka sikit. mmg ada gastrik kan?
me : yuppp
Dr : Ok sy bagi ubat..magnesium untuk neutralkan asid dalam perut

dan



Dr bagi aku ubat yg kena masuk dari bawah
macam mana nak masukkan ni,,,,dah la tak reti!!
ok ni cerita dibelakang tabir,,,sekiann

tapi tadi,,,my sista yang cantik ada tepon
tanye sikit kat die pasal my problem 
actually dia pon ada masalah yang sama juga
kakak cakap

"kau ni belum bersalin lagi dah sakit macma ni,,sok dah beranak cane?"

ok kak,,,soalan cepu emas
akak pon cakap die ada masalah yang sama
dia cakap berak darah tu perkara biasa
sebab dia pon selalu kena
maybe juga bawah tu luka
sebab tahikk tu ebsar sangat kot
n dia juga pesan supaya munum banyak air masak
tq...my sista Norazlinda

Ok tengok juga keadaan kesihatan aku dalam masa terdekat ni
harap sembuh seperti sedia kala
amin










Monday, 7 November 2011

Berdarah

hurmmm
risau la pulakk
sakit aritu masih tak baik lagi
berak pula dah berdarah
dah kenapa dengan usus aku ni

ok,,,dah search kat tenet sal berak darah ni
ada dua sebab bende ni jadi
samada buasir atau, ade masalah serius dengan usus aku
tak kan gastrik aku dah bertukar jadi kronik
lately mmg takde selera makan
berat pulak dah turun

risaunya....
banyak bende lagi yang tak setel ni
jangan la sakit sekarang
ok,,,esok pagi aku akan pastikan
aku tepacak kat Pusat Kesihatan Universiti
nak request Dr pmpuan juga
tak nak Dr bangla lagi
susah aku nak terangkan masalah aku ni

"Harap takda apa yang serius"

Sunday, 6 November 2011

Malas

Hai seronoknya beraya,,,rasa tenang sikit kat kampung ni~~
walaupun kadang2 bosan tak tau nak wat ape....
esok dah bertolak ke serdang~~malas lagi,,,,..
Rasa nak duduk rumah lama-lama jek tak nak balik
boleyh tak macam tuh

Hurmmm
sedeyh nyeee~~
tadi borak-borak dengan abang
die suh aku sambung master je..
tapi lau nak kawen family bagi je greenlight
gatal!!

Master??,,tengok la keadaan.
rasa dah malas nak bergelumang dengan buku ni
tapi tak pasti kalau rezeki kat situ
kalu kenang-kenang tinggal kurang setahun nak abiskan degree
ok,,
usaha tangga kejayaan
kepayahan suatu kenikmatan
kegagalan suatu pengajaran
kebosanan??
hahhahak

ok,,,baca doa sikit hindarkan perasaan malas


jangan malas-malas najla!!
syaitan suke orang malas

tata~~




Saturday, 5 November 2011

Cik pUTIH

Ok.Dah bincang dengan zul,,,pasal cik putih~~
dia nak bawak cik putih g kl
tapi takde tempat nak letak
UPNM mana bagi student die bawak kereta kan?? so zul mintak aku tengok kan cik putih

tapi

kan

kan

kan

tetiba terbaca ini kat blog zana


http://lifestyle-poem4u.blogspot.com/2011/11/kemusnahan-kolam-kolej-serumpun.html



cuba korang tengok....
tempat ni aku plan nak letak cik putih~~
sebab dekat dengan blik aku
tapi kann~~risau
cik putih dah la manja dengan tuan die~~

hurmmm~

takpe,,boleyh difikirkan tempat lain

Mom~~

malam raya ni
ok,,,,rindu mak
esok g jumpa mak
tapi mesti mak bz layan tetamu kat rumah atok
takde chance nak borak2 atas katil n gosip2
mesti mak jugak yg masak kat rumah atok
sebab bepuluh kali tepon,,,tak angkat pon
sangat sibuk la tu
sian mak

ok,,,,bila aku nak kaya ni
boleyh belikan mak sebijik banglow~~
hahaahak!!
berangan jeeee

mom i miss u~~
T_T

   ni gambar masa abg aku konvo,,,,
bulan 9 arituh
now abg aku dah kat UK
jeless bro,,
bile nak balikkk,,boleyh kite gaduh2 lagi
tiket kapal terbang mahal kot
takpe..tak payah balik
kang abis ketupat,,,,
as usual la kan...ko yg bedal
haha
hurmm~~


tapi kan kan kan kan




esok mak kena layan kite gakk!!....jangan layan  org yang datang umah atok!!hahahakk
esok nak berkepit bawah ketiakk mak sajaaa
jahattt kau najla
mizz my atok jugak~~
ok bai...